מעות יזכור

שאלה:

מה העצה היעוצה למעות יזכור? אצלי רוב הפעמים כשמגיע מוצאי החג אני כבר לא זוכר שבכלל אמרתי יזכור אתמול ושצריך עכשיו להעביר כספים. ראיתי במקום מסויים שניתן לתת מראש ולהגיד "בעבור שנתתי" ולעומת זאת ראיתי במקום אחר שיש מפקפקים על כך שכן כל הענין הוא לידור צדקות לע"נ ולא מה שכבר תרם לפני כן. האם יש חשש שכזה? שמא עדיף לתת לגבאי ולהתנות איתו שזה יהיה בשביל היזכור ושיזכה בזה רק במוצאי החג? או שמא בערב החג ניתן לתת הוראה לבנק לשלוח כספים לארגון במוצאי החג כך שהכסף בפועל גם יצא ממני לאחר החג? האם יש עדיפות לאחד מהדרכים המוצעות כאן? או שמא יש עצה שעדיפה על כולם?

תשובה:

לכאורה אם הנתינה מראש היא לצורך היזכור ולעילוי נשמתם אינני רואה בזה כל בעיה. כל הנושא הוא שאם נתת סתם צדקה לייחד זאת עכשיו לעילוי נשמתם זה לא מועיל.