יחוד בעבודה

שאלה:

אשה שעובדת במקום עבודה ונשארו במקום הרבה גברים ועוד אישה לא שומרת תורה ומצוות, האם יש בזה בעיית יחוד מכיוון שהאשה הנוספת אינה שומתו"מ??

תשובה:

שתי נשים בלאו הכי זה לא מספיק לדעת השו"ע, כך שאם מדובר בספרדים אין להקל, ובפרוצים כתב הברכי יוסף שאפילו בהרבה אסור. לכן מה שבעיקר יש לברר כאן אם המשרד סגור או שיש אנשים שבאים מבחוץ, זה מאוד משמעותי בענין זה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' כב סעי' ו ופתחי תשובה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אני מבין נכון שבפרוצים לא עוזר בין עם יש הרבה גברים ובין אם יש הרבה נשים ? הוי אומר שבמקום עבודה שיש גברים ונשים פרוצים במקום סגור אז אין לאשה חרדית לעבוד שם בגדרי היחוד?
    וכן לא ברור לי מה עוזר שיכולים אנשים להכנס הרי גם האנשים שיכולים להכנס למקום עבודה זה אנשים פרוצים?

  2. עוזר שיכולים להכנס והסביר זאת החיד"א בסברא מענינת. הרעיון של פרוצים ובכלל, הוא שכל הנוכחים בחדר יכולים להסכים יחד למזימה אחת, אבל הם תמיד חוששים ממי שבא מבחוץ ולא היה שותף למזימתם… אולי לא יסכים? מי יודע מי בדיוק יבוא?