האם מותר לבקש תרומות עבור איסוף לינקים להרצאות של אנשים אחרים

שאלה:

שלום,
ראובן עשה קבוצה באינטרנט (באחת האפליקציות כמו רשת חברתית), ומה שהוא עושה זה בעצם איסוף לינקים להרצאות שונות (בנושאים קשורים לתורה ומצוות). זה עובד כך הוא מזמין אנשים להצטרף לקבוצה שלו וכמעט וכל יום מבקש תרומות כספיות בתור תמיכה בפרויקט שלו (אין חובה לתרום).
השאלה היא האם הוא רשאי לבקש תרומות עבור טורח שלו או שהדבר אסור כי מדובר רק באיסוף קישורים לאתרים שונים.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לבקש תרומות עבור ניהול האתר. למרות שאין עלות על החומרה מותר לבקש תרומה עבור הטורח וניהול האתר. דרך אגב: אני חושב שבאמת ראובן משקיע רבות באתר שלו, הוא אכן מחפש ובודק שיעורי תורה חשובים ומעניינים שיש סיכוי רב שאנשים יהנו מאוד ללמוד ולשמוע אותם, יכול להיות שהוא ממש טורח על זה ויש לו בכך עבודה רבה, ולשם כך הוא זקוק לתרומות. טבעים של אתרים כאלו שהם מרבים תורה בעולם, לא כל אדם מגיע לכל אתר, וכשיש אתר שמגיש את כל הלינקים להרצאות וכבר אדם מסוים מכיר אותו ונכנס אליו קבוע הוא יכול להגיע דרכו לשיעורים רבים והרצאות שבלי האתר הוא לא היה מגיע אליהם, נמצא שבאמת יש באתר הזה תועלת גדולה. באמת יכול להיות שהוא עושה זאת רק בשביל לקבל תרומות, אבל אפשר לדון אותו לכף זכות שהוא באמת משקיע המון באתר, ודאג לסדר מסוים או לנגישות של חומרים על נושאים מסוים ויש לזה ערך גדול עבור מי שמעוניין בכך

בהצלחה.