תפלה במנין בנוסח שאינו של אבותי

שאלה:

שלום
אני נמנה על עדת תימן, האם מותר לי לכתחילה להתפלל במניין אשכנזי (כשאני מתפלל הנוסח שלי) האם יש בזה בבחינת לא תיטש תורת אימך , אני מתפלל כך כי זה מניין מוקדם יותר ממה שהייתי רגיל וכך יש לי שעה + ללמוד לפני העבודה, (ניסיתי כמה פעמים אחה"צ ולא מצליח)
שאלה נוספת
האם מותר לקרוא ברכות השחר בדרך לבית כנסת?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה, רק תבוא עם סידור תימני, וכל מה שנוגע לתפילתך האישית תאמר לפי נוסח תימן, את הקדושה הנאמרת מחמת הציבור תאמר בנוסח אשכנז.

2. אפשר בשעת הדחק, אבל תזהר לא לברך ליד פח מטונף או טפח מגולה באשה וכדומה. למה שעת הדחק? כי קשה כך לומר בכוונה…