שילוח הקן פעמיים באותו הקן

שאלה:

אפשר לעשות שילוח הקן באותו הקן בלי הגבלה לבן אדם ? לא ברור התשובה שמופיע כאן באתר

תשובה:

אני מבין שכוונתך לשאול אם ניתן לשלח פעמיים אותו קן, התשובה היא כן, אבל בתנאי שעוד לא זכית בביצים, אם הרמת אותן או התכוונת לזכות בהן, זה עדיים הפקר וניתן לקיים את המצוה שוב אחרי שהיונה חוזרת. אלא שהמנהג הוא שכיון שתכלית המצוה היא שאדם רוצה בביצים ולכן הוא משלח את האם, כן לזכות בהן אחרי השילוח, ואז כבר אי אפשר לקיים את המצוה שוב. בפרט שיש סוברים שאם לא זכיתי בהן לא קיימתי את המצוה, אף שאין זה עיקר להלכה.

מקורות:

ראה שו"ע רצב, סעיף ה, ובש"ך שם ס"ק ט.