קבלת רכב חדש בשלושת השבועות

שאלה:

הזמנתי רכב חדש לפני חודש שילמתי מקדמה , הרכב יגיע בשלושת השבועות.
האם מותר לקבל את הרכב.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהרכב הוא משפחתי וכל בני הבית נהנים ממנו, הברכ עליו היא הטוב והמטיב וזה אפשר בשלושת השבועות, כדאי שיגיע כמובן לפני ראש חודש אב.

מקורות:

שהחיינו נהגו שלא לומר בין המצרים, בגלל הנוסח "שהחיינו והגיענו לזמן הזה"… אולם ברכת הטוב והמטיב אפשר לברך בשלשת השבועות. ראה סידור יעב"ץ וכן הובא בס' הלכות חג בחג עמ' לב בשם הגרי"ש אלישיב.