כשרות פרשיות – ויכוח בין המגיהים

שאלה:

לכבוד כבוד הרבנים שליט"א, הביאו לפני פרשיות תפילין חדשות מוגהות שעברו בדיקת תפילין , על ידי מגיה, והמגיה הראשון בדקם והכשירם , משום מה הפרשיות עברו למגיה אחר שפסלם והעיר הערות שונות כמו שינוי צורה , רווחים וכו'. מה הדין במקרה הזה. האם צריך להעביר למגיה שלישי או רביעי בדבר . והאם צריך להראות למו"צ כדי שיכריע. והאם בכלל מותר לעשות כן להעביר לעוד מגיהים או די לסמוך על המגיה הראשון , או שהשני צודק , ומה עושים במצב הזה על פי ההלכה . בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שבכל מקרה של ספק יש להכריע אותו על פי מומחה גדול יותר. המגיהים יש להם את הרמה שלהם, אבל יש אנשים שמומחים גדולים בהל' סת"ם שאליהם מגיעים גם המגיהים עם שאלותיהם, וישלפנות לרב בסדר גודל כזה במקרה המדובר.

בהצלחה.