דמי שדכנות

שאלה:

בננו נמצא בתקופת שידוכים והשדכנית הפועלת בענין מבקשת דמי שדכנות בסך 3500 ש"ח. שאלתי היא האם זה סביר והאם יש קנה מידה לתשלום?

תשובה:

שלום וברכה,

המחיר הוא בהחלט סביר ואפילו מחיר זול ממחיר השוק. המחיר הזול בשוק נע בין 3,500 – 4,000. וכן מגיע את השכר הזה לשדכנית היא עובדת קשה ולרוב העבודה יורדת לטמיון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי קובע את מחיר השוק? ומה עם הורים שצריכים לחתן בעי"ר עשרה ושנים עשר ילדים. כנסו לאתר דורש ציון ותראו דברים חמורים שהוא כותב כנגד הסחטנות הזאת. אני לא אומר שלא צריך לשלם דבר אבל קצת פרופורציות לא יזיקו.

  2. אתה ממש לא צודק. התשלום שנותנים לשדכן הוא תשלום זעום ביחס לקושי העבודה שהוא עושה. שדכן עובד קשה ומציע עוד הצעה ווד הצעה עד שהצעה אחת עלתה על הפרק ומקבל תשלום. אם תחשב את השעות שעבד הוא מקבל הרבה פחות משכר מינימום. ההיגיון אומר שראוי להעלות את השכר לשדכנים, ויהיה זה טובה לציבור שירצו עוד אנשים שירצו להציע שידוכים.