שירה באוטובוס בטיול עם נהג גבר

שאלה:

בנות בכתה ג' היוצאות לטיול עם מורתן ורוצות לשיר ונהג האוטובוס הוא גבר האם שייך בזה קול באשה ערוה לגבי הנהג?

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה כמה צדדים להתיר: ראשית הן הרי קטנות, מתחת לגיל בת מצוה, ובזה ודאי יש להקל. שנית, הנהג טרוד במלאכתו, בנהיגה ובשמירה על הסדר. והשלישית, שאמנם זו סברא שלבדה אין לסמוך עליה, הרי בשו"ת שרידי אש כידוע הביא מרבי עזריאל הילדסהיימר ועוד שאמרו שבענין זה תרי קלי לא משתמעי, כלומר, הואיל והן כולם שרות יחד, אין איסור. הוא סמך על כך בזמנו לאחר השואה שבתנועות הנוער היו שרים בשבתות אחה"צ, וסבור היה שלאותם פליטים שמי יודע איך ישארו ביהדות יש למצוא כל דרך להקל כדי לחבר אותם ליהדות במקום בו הם נמצאים.

סוף דבר: הן יכולות לשיר.

טיול נעים.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    ואין בעיה שהמורה תשיר היא משפט והילדות משלימות את המפשפט ?
    (למשל המורה שרה "לך ה הצדקה — והתלמידות עונות : ולנו בושת הפנים")

  2. ואי אפשר לצרף אץ דעת השרידי אש (שאסר לשמוע רק בדברים שבקדושה) ועצם זה שהנהג עסוק במלאכתו ?

    למעשה אם אני הייתי הנהג יש מצב שלא הייתי מתרכז בקול שלה בכלל.