שינוי מקום מחדר לחדר / הולכי דרכים

שאלה:

שלום אשמח בבקשה לדעת מתי יש הפסק וצריך לברך שוב שהכל על מים/מיץ.
1.כאשר אני נמצא בספרייה, ויוצא לשירותים וחוזר למקומי בו ברכתי.
2.יוצא רגע לחדר אחר לצלם וחוזר למקום שברכתי לראשונה.
3.כשאני עושה הליכה וכל פעם- כל כמה דקות שותה את המשקה במקום אחר.

תשובה:

שלום וברכה

1,2. ככל שהכל תחת קורת גג ותחת בעלות אחת, ובעצם המעבר הוא באותו בית מחדר לחדר, זה לא נחשב שינוי מקום.

3. הולכי דרכים אין אצלם שינוי מקום בכלל, ולכן למרות שאתה הולך כיון שלכתחילה לא קבעת את עצמך במקום מסויים, זה לא הפסק.

[דיברנו רק על מה ששאלת – שינוי מקום, ולא על היסח הדעת שזה נושא לעצמו, ראה כאן].

ערב טוב.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' קעח ד"ה בבית אחד, ושו"ע שם סעי' ד.