ישן התחילת הלילה וקם וחוזר לישון – המפיל

שאלה:

שלום

אדם שרוצה ללכת לישון בתחילת הלילה בערך חצי שעה ולקום להיות ער למשך כמה שעות ואז שוב ללכת לישון עד הבוקר. האם יברך המפיל על השינה הראשונה או השנייה? תודה

תשובה:

לגבי ברכת המפיל, אם חוזר לישון שוב לפני חצות הלילה ודאי יברך רק בפעם השניה, בפרט שמן הסתם זוהי שנתו העיקרית, אם חוזר לישון אחרי חצות, כדאי לברך לפני הפעם הראשונה כיון שיש סוברים שלא אומרים ברכה זו לאחר חצות הלילה.