חנוכת הבית בשלושת השבועות

שאלה:

נכנסו לדירתם לפני כשלושה חודשים ועד כה לא עשו חנוכת הבית.{מפאת טרדות גדולות משפחתיות} עתה, רוצים לעשות זאת בשלושת השבועות מכל מיני סיבות משפחתיות זה הזמן שהכי מסתדר כלפי ההורים ושר בני המשפחה. האם ניתן לעשות זאת בשלושת השבועות?

תשובה:

אין איסור לעשות מסיבה משפחתית בשלושת השבועות לפני ראש חודש אב, בפרט שהיא שמחה של מצוה, חנוכת בית בארץ ישראל היא סעודת מצוה, אבל ללא מוזיקה וריקודים.

יישוב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1