הביאו לי הזמנה כפולה – השבת אבידה

שאלה:

שלום!
הזמנתי ספרים מחנות מסויימת והם נשלחו פעמיים (למרות ששלמתי רק פעם אחת), עדכנתי את החנות על טעותם והם אמרו שבמידה ואעבור באזור אחזיר להם אותם, איני עובר באזור החנות ביום-יום, האם עלי לעשות מאמץ מיוחד על מנת להשיב את הספרים? איך עלי לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה מודיע להם על הטעות ושהספרים ברשותך יצאת ידי חובה וקיימת מצוות השבת אבדה. אין עליך חובה ללכת אליהם ולהשיב אלא עליהם מוטל לבוא ולקחת את הספרים. אבל כל זמן שהם לא באים אתה שומר על הספרים.

בהצלחה.

מקורות:

ההודעה שאתה מודיע להם שיבואו לקחת את הספרים בזה יש קיום מצוות השבת אבדה, אין חובה שאתה תטרח אחריו אלא בעל הספרים שטעה והניח אצלך את הספרים עליו מוטל לבוא ולקחת את הספרים.