תליון עם שם ה'

שאלה:

בסד
שלום
יש לי תליון שחרוט עליו
האותיות יאהדונהי האם
1 מותר להדביק עליו על מנת לכסותו .
2 האם מותר להכנס לשירותים מקלחת ים בריכה
3 האם מותר למחוק אותו על ידי חריטה.
4 האם בכלל מותר לענוד אותו
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

שם זה הוא שם קודש, שילוב של שם הוי"ה ואדנות ויש לנהוג בו קדושה, אסור להכנס עמו לשירותים או לאמבטיה, אלא אם הוא מכוסה בשני כיסויים ולא די באחד! ועל ידי הדבקה זה כבר יחשב אחד, למחוק ודאי אסור שהרי יש לנו את איסור מחיקת השם. לכן הייתי שם אותו יפה באיזו פינה ולא עונד אותו.

בהצלחה ויום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התליון ניתן במתנה והושקע המון כסף בעיצובו האם יש פתרון כלשהוא כגון לשים מתחת לחולצה אומנם זה כיסוי אחד או כל פתרון אחר זה מגן דוד ובתוכו גודל של מטבע שעי שקל שבו חרוט השם הקדוש
    או למשל להדביק שם שני מטבעות של שני שקל זה בסדר?

  2. צריך שני כיסויים, אולי גם להדביק עליו וגם מתחת לחולצה. אבל אם אתה מדביק עליו אז בין כך לא יראו את העיצוב מה תרויח…