שוקולד לאחר הפסח

שאלה:

שלום רב
רכשתי שוקולד במכונת מוצרים שבמקום עבודתי, שהוא משרד ממשלתי שמרוכזים בו הרבה משרדי ממשלה.
לא ראיתי האם יש למכונה מכירת חמץ. למסעדות האחרות כאן כן יש מכירת חמץ.
מה דין השוקולד? ולא מצאתי על גבי השוקולד את הסימון שאפשר להכריע על פיו

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, רוב ככל השוקולדים אינם חמץ [למעט שברי עוגיות וכדומה] אין בהם דגן. לא נאכל מהם בפסח כי אין להם כשרות יעודית לפסח כדי להיות בטוחים, אבל לענין חמץ שעבר עליו הפסח אין סיבה לחשש. שנית, ככל שאנחנו עכשיו כבר יותר מחודשיים לאחר החג, סביר להניח שהשוקולד הזה לא היה במכונה בפסח, אלא הוא בא מאחת הרשתות הגדולות שמן הסתם עשו מכירת חמץ.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ניתן לבדוק לפי הקוד יצור: יום ראשון, 4 באפריל 2021, הוא היום ה-94 מתחילת השנה הלועזית. אם כן, קוד היצור שלו אמור לכלול את הספרות 01-094, כלומר, היום ה-94 בשנת 2021, ואם המוצר יוצר כבר אמש, מיד לאחר צאת החג, אז – 01-093.
    לעיתים, הקוד כולל רק את הספרה האחרונה של השנה, כלומר "1094", כשה-1 הראשון מסמל את שנת 2021.
    יצוין כי במוצרים של מפעלים מסוימים מופיעות לעיתים עוד ספרה אחת או שתיים, כגון 01-094-2, המסמלות את המשמרת או המפעל ואין להן חשיבות לתאריך הייצור לעניין החמץ.
    לפי זה, כל המוצרים שיוצרו לפני סוף פסח תשפ"א, הקוד שלהם יהיה עד 01094.