עקירת עץ פרי כדי לנוטעו במקום אחר

שאלה:

עץ לימון ננסי בגינה פרטית. העץ נמצא בגינה פרטית. מדובר בעץ צעיר שנותן פירות. אין מי שיטפל בעץ. מעוניינים לעקור ולהעביר אותו לגינה של בן משפחה אחר שמעוניין לנטוע אותו בחצר הפרטית שלו. האם מותר לעקור על מנת לנטוע ובאילו תנאים. כמו כן לגבי ספירת שנות עורלה- העץ נמצא בשנות העורלה שלו כרגע. תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אסור, רק אם הוא מזיק או שרוצים לבנות במקום ויש הרבה יותר רווח מהבנייה מאשר קיומו של העץ, יש להקל על ידי גוי, ראה כאן הרבה תשובות בענין זה. אולי אם תמכור אותו לגוי והגוי יחליט מיוזמתו לעשות איתו מה שהוא רוצה, או שבן המשפחה יקנה מהגוי את העץ והגוי יעביר לו אותו זה אפשרי, אבל כל עוד הוא של יהודי זו בעיה.

לגבי ערלה ראה כאן.