ירידה לאומנות חברו

שאלה:

אדם שמועסק בשתי משרות ומבצע את שתיהן כהוגן לדעת כולם. אולם מבחינה פרוצדוראלית חוקית נדרש לוותר על אחת מהן ולשם כך יוצא מכרז. כל עוד לא יציע אדם אחר את עצמו הוא ימשיך לעבוד ולקבל משכורת עבורה, כי הבעיה היא פרוצדורלית גרידא. האם ישנו היתר להציע מועמדות למשרה כאשר אותו אדם מבקש להשאר בה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור להציע מועמדות כדי לקבל את המשרה.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר המשרה יצאה למכרז יצאה מתחת ידו של הבעלים, ובמשך הזמן ודאי שאחרים ייקחו את המשרה לעצמם, וא"כ המשרה כבר אינו תחת ידו, ולכן מותר לכל אחד להקדים ולזכות בה.