רכישת מוצר שהוא חשש גזול

שאלה:

שלום
התעניינתי ברכישת אופנוע ים, אך גיליתי שמצד אחד כתוב שהוא לפי שנת 2016 ומאידך ברשיון שלו כתוב 2010. טעות זו יכולה לנבוע ממספר סיבות, חלקן חוקיות וחלקן פחות.
האם מותר לקנות מוצר זה שיש ספק (לא ניתן להוכיח) אם הוא גנוב?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לרכוש מוצר אם לא ידוע שהמוצר גזול, ולכן אם לא ידוע לך שהמוצר גזול אין צורך להימנע.

בהצלחה.

מקורות:

ראה סמ"ע סימן שסט ס"ק ה שאם יש לגזלן מיעוט חפצים שלא גזולים מותר לרכוש ממנו למרות שרוב ממונו גזול ואפשר לתלות שמה שקונה הוא מהמיעוט. ורק אם אם הדבר בחזקתו גזול אסור לקנות ממנו.