ביטוח צד ג בדירה שכורה

שאלה:

אני שוכר דירה ומשלם ועד הבית. עלויות השוטפות חלות עלי והוצאות אחזקה חלות על בעל הדירה.
לבניין יש ביטוח צד ג' המכסה נזקי גוף.
האם הוצאה זאת חלה עלי או על בעל הדירה ?

תשובה:

שלום וברכה,

ביטוח צד ג' שמכסה נזקי גוף מוטל על המשכיר.

ברוב המקרים הוצאות הביטוח שמתחלק בין כל השכנים בדרך כלל זה מחיר נמוך שנבלע בכלל הוצאות השוטפות לכן מקובל לגבות מהשוכר, אבל אם המחיר הוא משמעותי יכול השוכר להטיל את החוב על המשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

ביטוח צד ג' בא לכסות נזקי גוף אם יהיו בבניין, במקרה של נזקי גוף יחייבו [בבית משפט] את המשכיר, ולכן המשכיר צריך לשלם את התשלום של הביטוח.