תרומות – לחץ כאן

תבנית בשר על גריל חלבי מלוכלך

שאלה:

שלום וברכה.
מי שהניח תבנית אפיה חם עם בשר בתוכו על גריל חלבי צונן ובו שארית גבינה.
מה דין התבנית אפייה הבשרית? והגריל החלבית?
תודה רבה.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

בהנחה שהגריל החלבי אינו בן יומו, כך שמה שבלוע בו אינו אוסר את הבשר, יש לנו דיון רק לגבי שאריות הגבינה, ולענין זה, אם יש בבשר עם הרוטב פי שישים כנגד שאריות אלו, התבנית והגריל צריכים ההכשרה אבל הבשר כשר. אם אין פי שישים או הגריל החלבי בן יומו, גם הבשר נאסר [בגלל שאריות הגבינה זה לא מגע יבש אלא יש מעבר טעם על ידי האוכל, והכלים כולם טעונים הכשרה.

Join the Conversation

5 Comments

  1. במקרה שבתבנית היה רק מאכל יבש, הבליעה לא נחדרת אל האוכל, א"כ רק התבנית נאסרת.
    ובמקרה הזה שתתאה הצונן גבר, התבנית נאסר רק כדי קליפה, וא"כ איך מכשירים את התבנית? כיוון שאין רוטב צריך ליבון? או כיוון שזה רק קליפה מספיק הגעלה?
    תודה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל