הזכרת שם שמים בחינוך ילדים לברכות

שאלה:

בשולחן ערוך כתוב שאפשר לברך בשם ומלכות כדי ללמד תינוק ברכות, על איזה גיל מדובר. האם בילד שיודע לדבר ולברך ללמדו איך לברך מדויק, או גם על ילד שלא יודע כלל לברך, או שמא בכל גיל.

תשובה:

שלום וברכה

מדובר ככל שזה נצרך. כלומר ילד שבכלל עוד לא בחינוך ברכות, כי הוא קטן מאוד, בן שנתיים וכדומה, אין לברך איתו כך, ילד שכבר הגיע לחינוך ברכות וניתן לחנכו היטב גם בלי להזכיר שם שמים לבטלה, אז למה להזכיר, מדובר על ילד שהוא בגיל ובמצב שמחנכים אותו לברכות וכדי לחנכו טוב ומדוייק ויעיל צריך לברך איתו בשם ומלכות ואז זה מותר.

רוב נחת.