שטח צמוד

שאלה:

רוכש דירת גג שהוצמדה לו זכויות בחלל הגג הקיים , האם מעל גג הרעפים זה נחשב שטח משותף , זאת אומרת לפי"ז שהדייר אינו יכול לבנות מעל גובה החלל , או שנאמר שהדייר יכול להגביה את חלל הרעפים עד כמה שהוא רוצה ככל שמשאיר לדיירים גישה דומה מעל הרעפים למצב הקיים כיום

תשובה:

שלום וברכה,

גג פרטי מזכה את בעל הגג בבניית קומה אחת, מעל קומה אחת הגג חוזר להיות לשטח המשותף.

בהצלחה.

מקורות:

גג מוצמד או חצר מוצמדת אין הכוונה שקנה עד לרום הרקיע אלא גובה של קומה אחת בלבד ולכן אחרי שבנה קומה אחת אין לו עוד זכות.