ביטוח רכוש משותף

שאלה:

בבניין שלנו הועד הבית מבטח הבניין בחברת ביטוח עבור נזקי צד ג' בלי הביטוח – אם מישהו היה ניזוק, היו תובעים בעלי הדירה, וכך הביטוח מכסה אותם.
מי צריך לשאת בתשלום זה בעלי הדירות שזה נועד לכסות אותם או השוכרים שזה הוצאה שוטפת (וגם, אם הנזק נגרם מרכוש השוכרים היה בעל הדירה יכול לתבוע השוכר אם על הנזק שעליו נתבעו, לולי הביטוח)?

תשובה:

שלום וברכה,

נזק שאירע ברכוש המשותף לפי החוק תובעים את בעל הדירה – המשכיר ולא את השוכר, ולכן ביטוח צד ג' שמפצה חיובים של נזקים מוטל על המשכיר ולא על השוכר.

בהצלחה.