אכילת אוכל לא כשר בטעות

שאלה:

הייתי עם ההורים בטיול ביוון אז בבוקר הייתה ארוחת בוקר אז לקחתי חביתה ועוד כמה דברים, כאילו דברים שידעתי שלא יהיה בהם סיכון, אז לקחתי ביס מהחביתה, בלעתי ואז לקחתי עוד ביס והרגשתי משהו צמיגי בתוך החביתה הוצאתי מהפה וראיתי צבע ורוד זה נראה כמו בייקון, הייתי בשוק, ישר הנחתי את החביתה על הצלחת והלכתי לפח לזרוק את כל מה שהיה בצלחת והלכתי לקחת משהו אחר.. חטאתי מבלי להתכוון, מה לעשות?

תשובה:

הזדעזעתי לקרוא את שאירע עמך, אבל לצערי אתה טועה טעות גדולה! אתה סבור שאם לא תאכל חזיר הכל כבר בסדר וזה כמובן לא נכון בכלל! גם חביתה פשוטה שטוגנה במחבת שלפני כן טוגן בו חזיר אסורה באכילה מהתורה באיסור גמור! כמעט כל מאכל שתאכל שם אסור באכילה. גם גבינה של גוי אסורה באכילה למרות שהיא בסך הכל גבינה לבנה פשוטה [אמנם מדברי חכמים]. הדבר היחיד שאתה יכול לאכול שם זה ירקות חיים לא מתובלים. אפילו לחם פשוט מורכב היום מהרבה חומרים משמרים וכו' הטעונים הכשר. כאשר נמצאים במקום כזה יש לפנות לבית חב"ד וכדומה ולהתעניין מה והיכן יכול יהודי לאכול.

מה שצריך לעשות זה תשובה.. להתחרט מאוד על המכשול ולקבל להבא בעזרת ה' לא להכניס לפה מוצר שאין עליו הכשר חתום.

בשורות טובות.