תפילה לבעל אשתו לקראת לידה / ברכת הודאה אחר הלידה

שאלה:

אשתי מתקרבת ללידה. האם אפשר לציין תפילות לבעל להתפלל בשעת חבליה. גם איך נוהגים בברכת הודאה. לבן.
רב תודות.
גם בענין לטבול בחודש התשיעי, היא לא כל כך רוצה האם לדבר על ליבה שמכל מקום תלך?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, הסגולה הכי טובה היא פשוט להתפלל מעומק הלב, בורא עולם לא מבקש מאיתנו עשיית סגולות, אלא פשוט את הלב שלנו!

יש סגולה ידועה שהבעל עושה פתיחה של ארון הקודש לפני קריאת התורה בחודש התשיעי להריון.

עוד סגולה ידועה שהאשה תטבול במקווה בלי ברכה כמובן, בחודש התשיעי. אבל בודאי אין טעם ללחוץ עליה… העיקר זה התפילות מעומק הלב…

בשעת הלידה יש סגולה לומר פרק כ' בתהילים [יש אומרים לומר את הפרק 12 פעם] ואחר כך התפילה המצורפת.

(א) לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:

(ב) יַעַנְךָ יְיָ בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלהי יַעֲקֹב:

(ג) יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקּודֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ:

(ד) יִזְכֹּור כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה:

(ה) ייִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא:

(ו) נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְיָ כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ:

(ז) עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְיָ מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ:

(ח) אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְיָ אֱלֹהינוּ נַזְכִּיר:

(ט) הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּיתְעוֹדָד:

(י) יְיָ הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:

יְהִי רָצון מִלְּפָנֶיךָ יְיָ אֱלוהֵינוּ וֵאלוהֵי אֲבותֵינוּ שֶׁתְּרַחֵם עַל כָּל מְעֻבְּרוֹת בְעַמְּךָ בֵית יִשְׂרָאֵל, וְתָקֵל מֵעֲלֵיהֶן את צַעַר עִבּוּרָן, וְתַצִּילֵן שֶׁלֹּא תַפֵּלְנָה וְלָדוֹתֵיהֶן. וְהַיּוֹשְבוֹת עַל הַמַּשְׁבֵּר, בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים תַּצִּילֵן מִכָּל רָע, וְתֵלַדְנָה לְחַיִּים טוֹבִּים וּלְשָׁלוֹם. וּבִכְלָלָן יֶהֱמוּ נָא רַחֲמֶיךָ עַל (פב"פ) וְתָקֵל מֵעָלֶיהָ צַעַר עִבּוּרָהּ, וּבִמְלֹאת יָמֶיהָ לָלֶדֶת תֵּלֵד בְּנָקֵל וקיים בה: וַאֲהֵבְךָ וּבֵרַכְךָ וְהִרְבֶּךָ וּבֵרַךְ פְּרִי בִטְנְךָ וּפְרִי אַדְמָתֶךָ דְּגָנְךָ וְתִירֹשְׁךָ וְיִצְהָרֶךָ שְׁגַר אֲלָפֶיךָ וְעַשְׁתְּרֹת צֹאנֶךָ עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַאֲבֹתֶיךָ לָתֶת לָךְ, בָּרוּךְ תִּהְיֶה מִכָּל הָעַמִּים לֹא יִהְיֶה בְךָ עָקָר וַעֲקָרָה וּבִבְהֶמְתֶּךָ, וְהֵסִיר יְיָ מִמְּךָ כָּל חֹלִי וְכָל מַדְוֵי מִצְרַיִם הָרָעִים אֲשֶׁר יָדַעְתָּ לֹא יְשִׂימָם בָּךְ וּנְתָנָם בְּכָל שֹׂנְאֶיךָ וכן: כִּי אֹרֶךְ יָמִים וּשְׁנוֹת חַיִּים וְשָׁלוֹם יוֹסִיפוּ לָךְ. וּבָרֵךְ אֵת הָעֻבָּר הנמצא בבטנה של (פב"פ) בברכה הכתובה בתורתך הקדושה: יְבָרֶכְךָ יְיָ וְיִשְׁמְרֶךָ: יָאֵר יְיָ פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ: יִשָּׂא יְיָ פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם: וְשָׂמוּ אֶת שְׁמִי עַל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַאֲנִי אֲבָרֲכֵם, וְיְהִי הָעֻבָּר זֶרַע בֵּרַךְ יְיָ, זֶרַע קֹדֶשׁ בַּר קַיָּמָא, בריא ושלם בכול אבריו, גידיו וחושיו ובעל מידות טובות, מידות תרומיות, וימְצָא חֵן וְשֵׂכֶל טוֹב בְּעֵינֵי אֱלֹהִים וְאָדָם ויצא הולד לאויר העולם בשעה טובה ובמזל טוב לחיים טובים ארוכים ולשלום.

וזכות פרק התהילים אשר קראתי תגן בעדה ובעד הוולד, וְתִּשְׁמְרֵם וְתַּצִּילֵם מֵחֳלָאִים רָעִים וּמִמִּקְרִים רָעִים וּמִשָׁעוֹת קָשׁוֹת וְרָעוֹת וּמִכֹּל מְקַטְרְגִים. ותזכנו לשמוע בשורות טובות ולבשר בשורות טובות ותרבה שמחות בישראל כדכתיב: תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח, אָמֵן כֵּן יְהִי רָצוֹן.  יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ יְיָ צוּרִי וְגֹאֲלִי.

עוד סגולה, לומר לקראת הלידה עצמה שלשה פסוקים נוספים, שלשת הפסוקים הם: "ותאמרן המילדות אל פרעה כי לא כנשים המצרית העבריות כי חיות הנה בטרם תבוא אלהן המילדת וילדו" (שמות פרק א פסוק יט). "צא אתה וכל העם אשר ברגליך" (שם פרק יא פסוק ח). "והוא כחתן יוצא מחפתו ישיש כגבור לרוץ ארח" (תהלים פרק יט פסוק ו).

יש סגולה להקפיד על מצות אכילת מלווה מלכה במוצאי שבת. [בספר כף החיים סימן ש אות ד כתב: וכתב בספר דברי יצחק ששמע בשם הרב אלימלך ז"ל שסגולה לנשים שלא יתקשו בלידתן הוא שיאכלו בכל מוצאי שבת קודש איזה דבר לשם מצות סעודת מלוה מלכה ועי"ז ילדו בנקל בע"ה ית' עכ"ל. ועי' בספר דברי יצחק שכתב: שמעתי בשם הרבי ר' אלימלך זצלה"ה שסגולה לנשים שלא יתקשו בלידתן הוא שיאכלו בכל מוצש"ק איזה דבר לשם מצות סעודת מלוה מלכה ואף גם יאמרו בפה מלא לשם מצות סעודת מלוה מלכה ועי"ז ילדו בנקל בעזהשי"ת.]

יש סגולה שהאשה תקבל על עצמה בלי נדר לומר נשמת כל חי לאחר הלידה [ולאחר שתיטול ידיה].

אחרי הלידה מברכים ברכת הטוב והמיטיב בלידת בן ועל לידת בת מברכים רק ברכת שהחיינו, אך אם האשה רוצה לברך בעצמה עליה ליטול ידים קודם לכן מחמת הנגיעה במקומות המטונפים וכו'.

לידה קלה בריאה ושמחה ורוב נחת!