טיול של קדושה בירושלים וצפת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אשמח אם תוכל לתת לי עצה אמונית – גיאוגרפית.

אני חושב לנסוע בשבוע הבא ולעלות לירושלים ואולי בהמשך להצפין לצפת. האם יש לך המלצה על מקומות מקודשים שטוב שאבקר בהם, כולל ציונים וקברי צדיקים? מקומות שיש בהם עת רצון?

תודה רבה,
שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

בירושלים עיר הקודש אין לנו יותר מהכותל המערבי, מקום שהשכינה לא זזה הימנו מעולם! מה יכול להיות טוב יותר… אם אתה עם רכב, תוכל להדרים גם לקבר רחל, מקום נפלא להתפלל בו, למעשה מקום שיוחד על ידי יעקב אבינו לתפילת עם ישראל כשירדו לגלות. יש הרבה קברי צדיקים בירושלים, אבל קשה לי לכוון אותך לאן וכיצד להגיע. נראה לי שכותל וקבר רחל עם ביקור קצר בבית הכנסת החורבה בעיר העתיקה, זה כבר טיול יפה.

בצפת – מירון קודם כל יש לך את רבי שמעון בר יוחאי ובנו רבי אלעזר במירון, מקום נפלא מאוד. ואם תגיע לבית העלמין העתיק של צפת, שם קבורים בסמיכות מקום הרבה מאוד קדושי עליון, כמו האר"י הק', בעל השו"ע, הרמ"ק ועוד רבים מאוד, יש עשרות קברי צדיקים מופלגים וידועים ממש סמוכים זה לזה.

 לאחר מכן כדאי לטייל קצת בעיר העתיקה של צפת, לבקר בבית כנסת האר"י וליהנות מניחוח הקדומים של המקום.

טיול נעים ושיתקבלו התפילות.