הפסק טהרה עם תרסיס אלו פירסט להרגעה

שאלה:

שלום וברכה,
אישתי ילדה לפני כשלושה שבועות והיו לה תפרים ועדיין קצת כואב לה.. עשתה בדיקת הפסק טהרה לאחר שהרטיבה את העד בספריי "אלו פירסט" (שהוא על בסיס מים וסחטה אותו, בגדול ההפסק יצא נקי.לאחר מכן התקשרנו לרב והוא אמר שבגלל ששמנו חומר על ההפסק ואנחנו לא יודעים איך ההרכב של החומר משפיע על הבדיקה אז צריך לעשות הפסק חדש.. האם ידוע לרב אם החומר הזה באמת בעייתי בזמן שעושים את בדיקת ההפסק אפילו שסוחטים את העד?(במרקם שלו הוא מיימי)..

תשובה:

אינני מכיר את התרסיס, בגדול אם זה מימי ממש ואתה סוחט היטב היטב, בשעת הצורך כמו כאן יש להקל, אבל אם זה קצת שומני ויש בו סמיכות זו כבר בעיה. העצה היותר נכונה היא לרסס מהתרסיס או להחדיר לגוף חצי שעה לפני ההפסק שזה ירגיע את המקום, ואז לעשות בדיקה בעד יבש ונקי כרגיל.

[למעשה נדיר שאשה מצליחה להטהר שלושה שבועות לאחר לידה, אני מניח שהדימום עוד יתחדש, אפשר המתין עוד שבוע שהפצעים יחלימו עוד].

שבת שלום ומזל טוב.