באיזה סוגי נזקים יש חובת תשלומים?

שאלה:

שלום לרב,
אני חושש מאוד מגזל ולפעמים אולי יותר מדי ,כך אני מרגיש

אני עובד כטכנאי מעליות , הגעתי לבניין ותוך כדי סחיבת כלי העבודה באמצעות עגלת כלים , נתתי מכה קטנה ממש לדלת החיצונית של אחת הקומות .
באזור התחתון של הדלת .

האם עלי לדווח למישהו ?
במידה וכן . מדובר בבניין לפעמים שטרם נמסר לקונים , כגון שהוא חדש
למי עלי לדווח לקבלן או לדיירים במידה וכן . ? לועד הבית או לכולם ?
מדובר בפנס קטן , אני שואל בכללי כי יוצא לפעמים שבטעות שורטים משהו וכו , משהו מזערי , איך אדע מתי כן ומתי לא ?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להיזהר שלא להזיק כלל את הרכוש של אחרים. אם בטעות אירע שאדם הזיק, אם הנזק הוא עומד לתיקון, ודרך אנשים להוציא הוצאות כדי לתקן, חייב המזיק לשלם את הוצאות התיקון. אם אין דרך לתקן את הנזק או בגלל שאין אפשרות לתקן, או בגלל שההוצאה היא גדולה ביחס לנזק, אין צורך לשלם דמי תיקון, אלא משלם ירידת ערך של החפץ. אם הנזק הוא מזערי ולא מתקנים ואין גם ירידת ערך, פטור המזיק לשלם. ולכן שריטה בדלת לא מתקנים ואין ירידת ערך, פטור המזיק לשלם.

במקרים שחייבים לשלם עבור הנזק יש להעביר את התשלום לוועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

חזו"א ב"ק סימן ו ס"ק ג.