נדר סט ספרים ונודע לו שהוא יקר

שאלה:

מישהו נדר סט ספרים לבית הכנסת. הוא חשב וטעה שהמחיר אינו כ"כ. אבל למעשה הסט ספרים הוא יקר מאוד ולא רוצה לשלם כ"כ. מהו דינו? האם זה נדר בטעות או דברים שבלב אינו דברים

תשובה:

בודאי אלו דברים שבלב, שהרי מדובר על סט מסויים, ומן הסתם בדרך כלל ניתן להבין בערך את ערכו. בנדרי צדקה אין מתירין אלא מדוחק, וקשה בעיני לומר שזה יקרא דוחק, כמה מאות שקלים כשבלאו הכי לקח בחשבון הוצאה לא קטנה… לכן לא הייתי מתיר נדר כזה לכאורה. אמנם לפעמים יש הוצאות שונות לאותו סט, וגם אם מהודרה מסויימת יקרה יש זולות יותר ואם לא התחייב דוקא ליקרה זה שווה התענינות.

תזכה למצוות.