כיוון המיטות בחדר שינה

שאלה:

שלום
באיזה כיוון המיטה צריכה להיות בחדר השינה , ואם אין אפשרות האם יש עדיפות שניה ושלישית ?
תודה

תשובה:

למעשה איך שתעשה, או ממזרח למערב או שראש המיטה בצפון ומרגלותיה בדרום – יהיהטוב.

מקורות:

ראה שולחן ערוך סימן ג’ סעיף ו’, בט”ז שם סק”ה, ובמ”ב שם סקי”א, ובערוך השולחן סעיף י”ג, ובכף החיים ס”ק ט”ז. ומסקנת דבריהם שלדעת הזוהר והמקובלים יש להניח המיטות ממזרח למערב, ולדעת הש”ס ראש המטה בצפון ורגליה לדרום, ואין קפידא גדולה כמי לנהוג ודעביד כמר עביד, ולדעת הטור אין איסור זה כלל במקום שיש מחיצות, ומכיון שיש מחלוקת לאיזה כיוון להניח המיטות נקטו לעיקר כהטור שאין בזה קפידא.