כיבוי נר בנשיפה

שאלה:

בס"ד
ידוע ושמענו הרבה פעמים שאין מכבים נר הבדלה בפה אלה ביד או כל דרך אפשרית רק לא ברוח הפה ואנו מקפידים בכך מה הטעם לכך ובמה זה כל כל מזיק?,
ילדתנו חוגגת יום הולדת האם יש להקפיד גם במקרה כזה?
כלנו גדלנו וראינו לילדים מניחים נרות שיכבו בפה על העוגה
האם כדי להנמע גם בסיטואציה כזו?
או לא להקפיד ?
האם יש פה עניין שונה מהבדלה?
משתדלים לעשות דברים ברוח היהדות ולא רוצים חלילה ללכת אחרי מנהגי עמי ארץ
השאלה האם.יש פה עניין או לא.

תשובה:

שלום רב

אכן, יש בהחלט ענין להמנע מזה גם אם היא ילדה. בספר כל בו [אחד מן הראשונים] סי' קיח כתב שיש בזה סכנה, וכן הובא בבן איש חי שנה ב פ' פנחס אות יח מהאר"י הק', וראה כף החיים יו"ד סי' קטז ס"ק קטו שיש שלא נזהרים בזה בנר של מצוה, משום "שומר מצוה לא ידע דבר רע", אבל נר יום הולדת אינו מצוה ובזה ודאי נראה שנהגו להמנע.

בהצלחה רבה ורב נחת ושמחות!