הטבלת כלים במעון

שאלה:

שלום וברכה,
מדובר במנהלת מעון לילדים, שיש לה כלי אוכל והגשה,
האם היא צריכה להטביל את הכלים? האם זה נחשב לסחורה
או לשימוש רגיל?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

נראה בעיני, שכיון שלא משלמים לה במיוחד על האכילה, אלא זה חלק מתנאי המעון, יש חובה לטבול, מה גם שאפילו במלון שיש שהקלו בזה, רבים החמירו שחובה לטבול.

מקורות:

ראה דרכי תשובה יו”ד סי’ קכ אות ע שכבר פשט המנהג בכל העולם שקונים משקאות אצל מוזג יהודי שלא הטביל כליו ואין חוששים לאיסור, וטעמם משום שמדובר במלון שהכלים שבו מיועדים לסחורה ללקוחות ולא לשימוש אישי של בעל הבית, וכן פסקו בשבט סופר יו”ד סי’ סז ומנחת יצחק ח”א סי’ מד. אמנם לפי החזון איש אסור לאכול במלון כזה, ובעל האגרות משה אסר אף הוא כמבואר במאסף לתורה והוראה חוברת ב עמ’ 20.