תפילת ביחיד והארכה בבקשות אישיות או תפילה במניין והפסד בקשות באריכות?

שאלה:

שלום כבוד הרב,

כשאני מתפלל ביחיד בברכת השנים מתפלל על נחת כלכלית לאימי ופרנסה עבורי, בברכת רפואה מתפלל לרפואות קרוביי ושלי ובשמע קולנו (אני אומר את התפילות לזיווג ופרנסה ונגד עין הרע וכישוף שיש בסידור כלילת יופי, נדמה עמ 115, ומאריך גם בקשות על קרוביי, מתפלל כל כך שלאימי תהיה נחת ממני, שהקב"ה ימשיך בקירובי בחסד ושאמשיך בתפילות למרות היצר הרע שמערער לפעמים ומתפלל גם על עילוי נשמת סבי וסבתי ז"ל ועל זכויותיהם) — אני מצליח לעשות זאת כשמתפלל יחידי.

האם להמשיך כך או שיש מעלה גדולה יותר ועת רצון במניין, אך איך אנהג עם העובדה שלא אוכל להתפלל את כל הבקשות האישיות מפאת קצב המתפללים במניין?

ביהי רצון השני גם לא אוכל להספיק לומר את כל הבקשות האישיות בגלל המשכי תפילת מניין.

תודה

תשובה:

תפילה במנין עדיפה על כל זה, תוכל להתפלל על כל הדברים הטובים האלו לאו דוקא בשמונה עשרה. אלוקים שומע תפילותינו כל היום…

שיתקבלו התפילות.