מעשרות מספק טבל

שאלה:

בביקור בבית אריזה תפוחי "בראשית" קיבלנו כמה תפוחים.
אינני יודע האם הם כבר מעושרים. אפשר לעשרם בדין ספק טבל בלי לתת מעשר עני?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי תעשר כדין ספק טבל, ולמה לא לתת מעשר עני? אפשר אגב גם לסכם עם גבאי צדקה לתת בכסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במעשר דאורייתא חובה להפריש מספק ביירק או פרי שחייב רק מדרבנן חובה להפריש אבל אין חובה לתת, ראה משפטי ארץ -רק טז הערה 17 בשם החזון איש וראה שם שיש שתמהו על החזון איש וחייבו לתת.