האם אני מוגדר חוזר בתשובה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אני מהרהר במושג חוזר בתשובה/ בכל תשובה והאם אני מוגדר ככזה?

בחודשים האחרונים:
אני מתפלל 3 תפילות ביום בזמנן בעיקר ביחיד, טלית, תפילין, כיפה, ציצית, תהילים ותפילות אישיות, ברכת מזון, ק"ש שעל המיטה, לימוד הלכה במצומצם, התחלתי לעשות קידוש וקבלת שבת, נר שבת, הבדלה וכו'.

תודה

תשובה:

בודאי ידידי, אתה חוזר בצעדי ענק, הולכים מחר בעזרת ה' לקראת השבת השניה שאתה שומר בלא לחללה בהדלקת אור נסיעה וכדומה ובקיום המצוות! אני מתרגש ביחד איתך! אחינו אתה! חברים שמעיינים בתשובה זו מוזמנים לכתוב תגובות של ברכות לחברנו המצטרף לקהל יראי ה'!

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. אשריך שזכית להתקרב. לגמרי לא מובן מאליו.

    באופן אישי אני נתקל מדי פעם בכאלו ששינו את אורח חייהם רק בשביל האמת האבסלותית. לאחרונה זה נעשה בעיקר כאן באתרא קדישא הדין אך בגלגולי הקודמים זכיתי גם להפגש פנים בפנים עם כאלו. כל פעם מתפעל מחדש. שאדם יעזוב את הרגליו הישנים וימא מאיזור הנוחות שלו זה ממש מסירות נפש. בתור אדם שנולד גדל והתחנך בבית חרדי לעולם לא אוכל להתחבר לזה באמת. למרות שיש לי המון מה לתקן. זה עדיין לא לעזוב הכל חברים משפחה ולעיתים גם מקומות עבודה מפוקפקים. (כמובן שהכל חייב להעשות בשיקול-הדעת ובהכוונה מרבנים מלווים מנוסים ושום דבר לא בחופזה ועל דעת עצמו ולא הרי ההוראה שיקבל אדם יקבל חברו. זה תלוי מאוד בייעוץ פרטני עם רבנים הבקיאים בתחום תוך כדי שקלול כל הנתונים)

    אשרינו שזכינו לכזה דור

  2. תודה רבה כבוד הרב וחברים.

    שמח על האתר ועל הליווי שאני זוכה פה – לא מובן מעליו.
    רעיון האתר הזה אדיר ומאד מסייע למעוניין בהתקרבות לשמירת מצוות.

    תבורכו בכל טוב מטוב

  3. כמה בורא עולם שמח בך ידידי, אני גאה בך!
    בתור בחור שהתחיל את התהליך לפני כעשור, אני מזדהה מאוד עם המקום בו אתה נמצא, עשה הכל בשמחה רבה, הרי אתה זוכה להתקרב לאבינו שבשמיים וזוכה ללמוד ולקיים את דבר השם!
    למד הלכה היטב, הוועץ באתר הנפלא והמבורך הזה בהלכה ובהנהגה הנכונה!
    בהצלחה!
    למעשה, זו שמחה של כלל עם ישראל, שהרי יש דין ערבות וכל יהודי שמתחזק ועושה תשובה מועיל לא רק לעצמו אלא לכלל ישראל ולמעשה לכלל העולם!

  4. פששש

    השם יתברך מחכה ומצפה לאנשים כאלו!

    השם יתברך מתגאה בך!

    בזכותך יורד שפע השפעות לכלל ישראל!

    במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקין יכולין לעמוד כל הכבוד,!

    ובעת הזאת אבקש ממעלת כבודו אם תוכל לומר שהשבת הזה שאתה הולך לשמור ולהתגבר על נסיונות עצומים יהיה לרפואת כל חולי ישראל ואשמח אם תזכיר גם את אליהו בן מאריא שמואל מאיר בן זעלדע פצועי האסון בקארלין תודה מעומק הלב.
    עלה והצלח!

  5. חזק אחי!

    דבר גדול עשית ושהשם יתן לך עזרה בהכל ויתקיימו בך כל ברכות הכתובות בתורה !

    תמשיך ובגדול בתורה ומצות ומעשים טובים. קנה ספרים הרבה ותהאנה מן התורה אחי!

    רב ברכות ושלום
    רב יוסף

  6. לא יכולתי לסיים בקריאת התשובה והתגובות. עיני יורדה מים. נרוב התרגשות. אני מתקנא בך. הלואי שאוכל להיות כה נאהב לקדוש ברוך הוא כמוך. אשריך. מי כעמך ישראל . בבקשה נא להגיב ולברך אותי שאני אזכה להיות צדיק כמותך. ברצינות. ברך אותי.

  7. קטנותי מלברך אחרים יוסף. אך אם אתה מאמין שברכתי תסייע בדבר מה –
    אני מברך אותך בכל טוב אחי שתזכה להיות צדיק אמת.

    חיממתם לי את הלב רבותי וחברי. תודה רבה
    שיהיה לנו שבת בשלום

  8. משה אחי,
    אזכיר את השמות בלי נדר. בברכת רפואה בשחרית כבר הזכרתי את השמות ורשמתי לי אותם על דף ושמתי בין דפי הסידור לכל הזדמנות.