אשה שנאסרה לבעלה – תשובה

שאלה:

אנחנו זוג שעל פי ההלכה אנחנו אסורים בגלל שהיא הוכרזה כנואפת ואנחנו רוצים לעשות תיקון מה עלינו לעשות

תשובה:

אינני בקי בסיפור שלכם. אם אכן האשה נאסרה לבעלה אין אפשרות לבטל איסור זה ויש חובה להתגרש, למרבה הצער אנשים עושים מעשים שלא ניתנים לתיקון. אבל אם כוונתכם לנושא חזרה בתשובה על החטא הזה ולהתקרב לאבינו שבשמים, זה ודאי אפשר, אין דבר העומד בפני התשובה! תקבלו על עצמכם שמירה על גדרי הצניעות כל הנדרש כדי להמנע מן החטא, ובזכות ההתקרבות לה' והדקדוק הנוסף בשמירת המצוות, בורא עולם יקבל את תשובתכם. אין כמו חרטה וידוי וקבלה לעתיד כדי לשוב לאבינו שבשמים.

מלבד זאת, ראוי לדעתי להתענות יום אחד מעלות השחר עד צאת הכוכבים ולקבל תענית במנחה יום לפני, וכן לפדות 40 תעניות בכסף לצדקה לפי הערך של 25 ש"ח ליום דמי הארוחות.

בשורות טובות ישועות ונחמות.