שאלות בנושא טהרה

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי מספר שאלות בנושא:
1. בשבעה נקיים ובימי הטהרה כאשר נותר כעין לכלוך דבוק בתוך השירותים לאחר הורדת המים והוא בצבע חום שלעיתים נוטה לאדום- האם מטמא?
ובמידה ומנקים את אותו כתם בנייר לבן זה משנה את התמונה? (עצם היות הכתם/הלכלוך על הנייר)
2. בשבעה נקיים במידה ומוצאים סיב/שערה בצבע אדום/ורוד/חום הנוטה לאדום/שחור- על עד או על בגד תחתון לבן האם זה בעיתי?
3. במידה ויש על בגד תחתון לבן בשבעה נקיים כעין כתם חום(יתכן סתם לכלוך) האם יש להראות לרב בכל פעם או שזה תקין?
4. בימי הטהרה כאשר לובשים בגד תחתון שחור ומעליו בגד לבן (חצאית או שמלה) במידה ונמצא לכלוך/כתם בצבע אדום/ורוד/חום הנוטה לאדום על הבגד הלבן האם נחשב ככתם בעייתי או מתייחסים לזה כמו ליכלוך שבא ממקור חיצוני?
יש לציין שהשאלות באות מזה שאני מאד חרדתית בנושא.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. כתם על השירותים נחשב ככתם על דבר שאינו מקבל טומאה ואינו אוסר. עדיף לנקות במברשת עם מים שישטף ולא לקחת על טישיו ולעורר ספקות. בפרט שב99% זה לא מהמקום בכלל אלא צואה.

2. ככל שמדובר בסיב מקילים, לפעמים מצוי ממש סיב אדום ארוג בעד, אם זה דם יבש זה כמובן משהו אחר, בכל מקרה של ספק יש להראות לרב.

3. אם בטוחים שזה חום ללא כל נטייה לאדמומית וכבר מכירים ברור שכתם זה הרב מתיר, לא צריך להראות, אבל בכל מקרה של ספק מראים.

4. אין סיבה לחשש.

בשורות טובות. ובחרדה כדאי לטפל, שלא יתעצם חלילה ויהיה יותר קשה.