צניעות – לימוד עיסוי רפואי

שאלה:

שלום וברכה , אני מתעניין בלימודי עיסוי (רפואי ושיקומי) ולצערי כל נושא הצניעות הוא ממש מתחת לכל בקורת , וגם מבחינה תעסוקתית( לאחר הלימודים ישנן בעיות חמורות מאוד של צניעות כמו למשל חשיםה לנשים בלבוש מאוד לא צנוע( בלשון המעטה ) ונגיעה בהן לצורך טיפול , ורציתי לשאול האם אפשר להתיר את העיסוק הזה משום "אומן הטרוד במלאכתו"?

תשובה:

בודאי שאין מקום לכך, אם אתה לא חושב שתוכל לקבל רק גברים, תחפש מקצוע מתאים יותר. אבל אני חושב שיש ביקוש בציבור החרדי דוקא לגבר שיעשה זאת, וזה יכול להיות פרנסה. כמובן אם בשלב הלימודים גם יש בעיות אז זה לא טוב.. אין טרוד במלאכתו במלאכה שכל מהותה הוא נגיעה, ויש בה בהחלט גם אפקט של פינוק. בלשון חז"ל זה אש בנעורת…