החזר כספי על שטיפת רכב עבודה

שאלה:

שלום הרב,
יש ברשותי רכב של העבודה ושאלתי היא אם אני עושה מנוי לשטיפת הרכב כדי שהרכב ישאר נקי האם בעל הבית צריך לשלם על מנוי זה או מכיוון שהרכב ברשותי במסגרת העבודה אז אני גם מחויב לדאוג שיהיה נקי מכספי האישי כפי שהבעלים מעוניין

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לנקות את הרכב, וגם העבודה לא חייבים לנקות לך את הרכב, אם אתה רוצה לנקות עליך לשלם על שטיפת הרכב.

בהצלחה.

מקורות:

שטיפת רכב לא כלול בהתחייבות להעמיד רכב לעובד, ולכן לא ניתן לחייב אותם בהוצאות שטיפת רכב. וגם העובד לא חייב להקפיד על ניקיון של הרכב. אם העובד מעוניין לשטוף עליו מוטל הוצאות השטיפה וניקיון.