האם מותר למכור תמונות שלא באות לידי שימוש

שאלה:

מקום עבודתי רכש מנוי להורדת תמונות ממאגר תמונות עולמי.
המנוי מאפשר להוריד 350 תמונות בחודש, וכשנגמר החודש מתחילים לספור מחדש גם אם לא נוצלו כל התמונות בחודש הקודם.
שאלתי: בסוף החודש – כשאני רואה שלא ניצלנו את הכמות של החודש,
האם מותר לי למכור את התמונות לאנשים מחוץ למערכת שישמחו לקנות תמונות אלו ללא מנוי.

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שרכש מנוי להוריד תמונות מותר לו לנצל את הזכות שלו ולהוריד את המקסימום שרכש ולמכור לאחרים. אבל אם יש סעיף בחוזה שמתנה שלא להעביר את התמונות לאחרים או שלא למכור לאחרים – אסור להוריד תמונות עבור אחרים.

בהצלחה.

מקורות:

המנוי שרכש תמונות הרי הם שלו ומותר לו לנצל את כל הזכות שלו. וכיון שהתמונות שלו מותר לו למכור לאחרים, ואין בכך משום הפרת זכויות כיון שרכש את התמונות ומותר לו למכור. אבל אם יש תנאי שאוסר אסור לעשות כן וע"ד התנאי רוכש את המנוי.