לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בילוי במקומות שפתוחים בשבת

שאלה:

האם מותר ללכת לימית 2000 כיון שהם פותחים בשבת אשמח אם תחזרו אלי מהר

תשובה:

הכלל בענין זה, הוא שכיון שהביקור שם אינו מה שגורם למקום להיות פתוח, ואין כאן ענין של מסייע לדבר עבירה אלא רק נושא של הבעת מחאה, כאשר אין מקום אחר בדומה לכך, או שזה מה שמזדמן לך מבחינה משפחתית וכדומה, אי אפשר לאסור זאת.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל מי שנראה דתי או שהוא מגיע ביום של הדתיים האם זה לא חילול השם שהרי אולי הם רואים בזה שלא אכפת לו מההוראות של הרבנים שמתנגדים לבקר בכאלה מקומות?

  2. אי אפשר להגדיר כל מעשה כחילול ה', מה שמותר מותר, ואינני מכיר רב שאוסר לבקר במקומות אלו, יש נסיון למחות כנגדם ולהדיר רגלים ככל שיש מקומות דומים לבקר בהם.

  3. אבל אחרי שכבר יוצאים בריש גלי כידוע ויש לזה תודעה בציבור אז למה אם אני הולך לכזה מקום אני לא לפחות ספק מחלל שם שמים ? תודה