עליה לתורה בתענית למי שלא מתענה

שאלה:

למי שיש יום זיכרון לאביו ביום תענית, ואסור לו להתענות. האם יוכל לעלות לתורה?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שאינו מתענה אינו רשאי לעלות לתורה או לקרוא בתורה בתענית, בדיעבד שקראו לו לעלות, אם מדובר בשחרית ובמקרה התענית היא בימים שני או חמישי שבלאו הכי קוראים בהם בתורה, הוא רשאי לעלות. אבל בשאר ימים שלולי התענית אין קריאת התורה, אפילו אם קראו לו לא יעלה.

אם הוא כהן או לוי ואין אחר, כיון שאינו עולה, עליו לצאת מבית הכנסת לפני שמגיע זמנו של כהן או הלוי לעלות.

מקורות:

שו”ע סי’ תקסו סעי’ ו ומשנה ברורה שם ס”ק יט. אמנם מי שמסופק אם יצליח להשלים את התענית יכול לעלות לתורה, ואף שבסוף לא הצליח אין בכך כלום.