ברכה על קרוטונים / קראנצ' באגט

שאלה:

מה מברכים על קרוטונים שקונים בחנות? ומה מברכים על "קראנצ' באגט" (של עלית) אני מצרף קישור:

https://tse1.mm.bing.net/th?id=OIP.a59wglV0I6nSrfWFPodD_gHaDB&pid=Api&P=0&w=390&h=160

תשובה:

קרוטונים יש בהם שני סוגים, קרוטונים הנעשים בבית מלחם ישן וכדומה, ברכתם המוציא, ואילו קרוטונים שנעשים ממאפה המיוחד לכך כרגיל בכאלו הנקנים בחנויות, כיון שהם מתובלים מאוד ברכתם מזונות. אלא שלא תמיד מברכים על הקרוטונים, כפי שתוכלו לראות כאן.

על קראנצ' באגט ראה כאן ובתגובות, הנטייה בסוף היתה לברך מזונות.