כשריות סוכריות הגומי בתפזורת

שאלה:

שלום,
האם מותר לקנות ולאכל סוכריות גומי בתפזורת למרות שאין שום תעודת כשרות הניצבת ליד ממתקים אלה?
כמצוי היום בכמעט כל חנות נוחות
וגם אם נשאל את המוכר והוא יענה שכן,זה כשר
עד כמה באמת אפשר לסמוך?
ואולי הוא אומר לטובתו האישית….
והאם יש סוכריות גומי שמלכתחילה ניתן להימנע מהם?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאם מדובר בחנות רצינית, ומדובר בסחורה שניתן להשיגה בנקל, ואפשר לבקש ממנו להראות אריזות סגורות, אין סיבה שפתאום יביא משהו שאינו כשר. יש מושג של חזקה אומן לא מרע אומנותו, כלומר בדבר שנקל לקיימו לא ירצה להסתבך בשקר לחינם שזה יזיק לפרנסתו. הבעיה היותר משמעותית לפי דעתי, היא בחנות שיש בה אותן סוכריות אבל מהכשרים שונים, ואתה סומך רק על הכשר אחד מהם, שם יש סיכוי טוב יותר שיתערבב… וזה כבר תלוי ביראת שמים של המוכר ואי אפשר לסמוך אצל כל אדם.