כבוד ת"ח – פתיחת מוסדות התורה בקורונה

שאלה:

שלום לרבנים הסברתי לכמה חברים שאנחנו צריכים להיזהר בת"ח ואז דתי אחד היתבטא על כך שהרב קניבסקי אמר בקורונה שיחזרו תלמידים קטנים לישיבות ואמר שיש לו דם על הידים מיד חשבתי האם דינו אפיקורס? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע אם דינו כאפיקורס, אבל ודאי אסור לדבר כך על תלמידי חכמים ובודאי לו על גדולי תורה ממש, ומן הדין היה שיבוא לפני הגר"ח ויבקש מחילה ויקבל עליו נזיפה, אבל זה כמובן ענין שלו ולא שלנו… צריך לדעת, שהביקורת סביב החלטה זו של הגר"ח, ואני אומר זאת בלי להביע דעה אישית שהרי קטונתי לגמרי, אבל היא נובעת מכך שערך לימוד התורה של תינוקות של בית רבן, מבחינה רוחנית כללית ולהצלת ישראל מגזירת הקורונה, אינה ברורה לנו כפי שהיא ברורה לגר"ח, ולכן אין לנו את הכלים לשפוט את החלטתו זו. יש לומר, שאילולי שלמדו תורה, אדרבה, היו מתים הרבה יותר, כפי שראינו במקומות רבים בעולם שהתמותה היתה פי כמה וכמה ממה שראינו כאן, שחסד ה' היה עלינו בענין זה.