חשש נמלים במרק

שאלה:

אשתי לקחה ירקות חתוכים שהיו מונחות על השיש והכניסה אותם למרק. אחרי היא מבחינה שיש נמלים מתהלכים על השיש והיא פוחדת שאולי נמל אחד או שנים נכנסו למרק ח"ו עם הירקות. האם צריך לחשוש? אם כן יהא בעייה באוכל ובכלים

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה נראה כי סביר להניח שהירקות היו רחוצים כי כן הדרך שרוחצים את הירקות לאחר שמקלפים אותם לפני ששמים אותם בתבשיל או במרק וכד', אם כך לכאורה פשוט שמרגע אחד שהיו הירקות מונחות על השיש לא דבק בהם נמלה שהן בדרך כלל הולכות בקצה סמוך לקיר וכו' ומקומות צדדים ולא מטפסים על הירקות. לגבי הכלים בכל מקרה אין חשש, כיון ששרצים הם בכלל נותן טעם לפגם וכלומר שטעם פגום איננו פוסל את התבשיל והטעם של הנמלים הוא לא משביח את המרק אלא להפך הוא פוגם אותו וממילא אין בטעם זה של הנמלים איסור משום נותן טעם במרק, אבל נראה שזה גם לא רעותא ביחס למרק כמו שהסברנו ואם אתם לא רואים נמלה צפה אפשר לאכול. [גם אם רואים נמלה כנראה שאפשר להוציא אותה, את הנמלה עצמה עצמה אסור לאכול כי היא בריה ובריה לא בטילה, אבל לגבי המרק כאמור אם הנמלה הוצאה למבחוץ לו אין למה לחוש והמרק מותר].

בהצלחה