תהילים לעילוי נשמה

שאלה:

אימי נפטרה אני מתחילה להתחזק לא יודעת מהיכן קוראים פסוקים שקשורים לשמה .אם אפשר לרשום לי ברור כולל הפסוקים יעזור לי

שם מלא אסתר טיטי בת מזל

תשובה:

שלום רב.

תוכלי לקרוא מה שנוהגים בעלייה לקבר:

נוהגים לקרוא את פרקי התהילים הבאים: לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל. לאחר מכן אומרים מפרק קיט את הפסוקים המתחילים באותיות השם של הנפטר [ללא שם הוריו], פרק קיט יש בו שמונה פסוקים לכל אות, תפתחי ותראי למה כוונתי. ואחר כך את הפסוקים המתחילים באותיות נ,ש,מ,ה [פרק קיט מסודר לפי סדר אותיות הא' ב'].

כלומר את אומרת את שמונת הפסוקים שמתחילים באות א' ואחר כך את שמונת הפסוקים שמתחילים באות ס', ואז ת' ואחר כך ר' ואחר כך אותיות נ'ש'מ'ה'.

וכאמור, הכי חשוב החיזוק במצוות, שמירת שבת שווה יותר מכל הון שבעולם…

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאיזה שעה עד איזו שעה מותר לקרוא ?

    אמרו לי שספרדים כן מוסיפים את שם האם
    כלומר שם פרטי שם האם ונשמה
    אם אמשיך לעשות כך מהווה בעיה ?

  2. מותר מתי שרוצים, אף כי לכתחילה על פי סוד, משקיעת החמה עד חצות הלילה עדיף לא לומר מקרא, אבל זה אמור רק לגבי מי שבזמן זה יעסוק בתורה, אבל אם זה במקום סתם עיסוקים, ודאי זה טוב.
    את יכולה לומר גם את שם האם, אינני יודע אם ספרדים אומרים מפרק קיט גם את שם אני חושב שרק מזכירים בהשכבה, אבל זה לא חשוב, כי לומר תהילים זה תמיד מצויין ואלו בסך הכל פסוקי תהילים שתמיד מועילים.