הרס קופסאות של משחקים בצימר

שאלה:

שלום וברכה,
התארחנו בצימר לחופשה קצרה. בצימר הונחו במקום נמוך משחקי קופסא שונים. הילדים הקטנים פתחו את המשחקים וקרעו את הקופסאות החיצוניות שלהם. המשחקים עצמם נותרו שלמים. הודעתי על כך לבעלת הצימר והיא ביקשה תשלום מלא עבור רכישת משחקים חדשים. האם צריך לשלם לה את הסכום המלא או את היחסי עבור מה שנהרס? תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובת תשלומים עבור קריעת הקופסאות. ולפנים משורה הדין ראוי לפצות בתשלום מועט.

בהצלחה.

מקורות:

מזיק חייב לשלם על הנזק שעשה ולא על הוצאות שנגרמו לניזק. ולכן מזיק שהזיק את הקופסא של המשחקים והמשחקים נשארו בשלמותם, אין ערך עצמי לקופסאות קרטון של המשחקים, והערך העיקרי הוא המשחק עצמו, ולכן המזיק לא חייב לשלם עבור הקרטון שנקרע. אם הייתה אפשרות לרכוש קופסאות קרטון חילופי היה חובה לשלם על הקופסאות. ולפנים משורת הדין ראוי שהמזיק יפצה את הניזק כיון שבגללו צריך לרכוש קופסאות יקרים לאחסן את המשחקים.