שירת נשים – תרי קלי לא משתמעי

שאלה:

ב"ה
האם יש בעיה לאשה לשיר יחד עם גברים בני משפחה (גם גיסים) בסעודות שבת וחג?(זמירות שבת ושאר שירי קודש)
בדרך כלל הקול "נבלע" ואינו עולה על שאר הקולות.
מה הכוונה בקול באשה ערווה?
יישר כח !

תשובה:

שלום וברכה

לשיר בשקט בלי שאף אחד שומע את קולה אין בעיה, אבל ודאי אסור לשיר באופן שאפילו אחד מהגברים ישמע את קולה, מלבד אביה אחיה ובעלה. אינני מבין מה הכוונה הקול נבלע… ואם כוונתך לנדון המפורסם של בעל השרידי אש אחרי השואה בתנועות הנוער בענין זה לגבי תרי קלי לא משתמעי, גם הוא לא התיר זאת לכתחילה, אלא מחמת הצורך המצוקה שהיתה אז בקירוב בני הנוער, ולאחר שהעיד שראה באשכנז שהיו שהקלו במקרים כאלו בתוך המשפחה, אבל ודאי זה לא לכתחילה ואין לסמוך להקל.

קול באשה ערווה הפירוש, שכאשר גברים שומעים זמירת נשים זה עלול להביא להרהור עבירה.

מקורות:

ראה שרידי אש ח"א סי' עז.

הצטרף לדיון

תגובה 1