פיצוי עבור עיכוב בהספקת המוצר

שאלה:

שלום רב,
רצינו לשאול, קנינו תנור והמשלוח התעכב כמעט חודש,
כשהתקשרנו לברר מה פשר העיכוב, התנצל בעל החנות וטען שהייתה בעיה מסוימת, והתנור יגיע בקרוב בתוספת פיצוי.

השאלה האם מותר לקבל את הפיצוי או שזה נחשב ריבית על ההמתנה של המוצר?
ה"ה לכל מתנה עקב עיכוב, כמו שליח פיצה שמתעכב ועקב כך נותן לחם שום מתנה וכו', האם זו ריבית?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקבל את הפיצוי שהחברה נותנת, מאחר והפיצוי הוא פיצוי על השרות – שהלקוח יהיה מרוצה, ולא פיצוי על המתנת הזמן של המוצר, ולכן אין איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

מסתבר שהפיצוי של החברה יהיה גם אם הלקוח לא שילם, ונמצא שהפיצוי לא בא בגלל הקדמת מעות ואגר נטר, אלא כדי לתת שירות טוב ללקוחות וכדי להיטיב עם השרות נותנים את הפיצוי, ולכן אין איסור בדבר.